У Китаї запустили прототип суперкомп'ютера нового покоління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї запустили прототип суперкомп'ютера нового покоління

Технології&Авто
538
У Китаї почалася робота прототипу обчислювальної машини ексафлопсного класу, яка відноситься до наступного покоління суперкомп’ютерів.
Очікується, що комерційний суперкомп’ютер нового класу з’явиться до 2021 року, повідомляє агентство Сіньхуа.
Прототип ексафлопсного комп’ютера Sunway був розроблений Державним дослідницьким центром конструювання і технологій комп’ютерів паралельної дії NRCPC, Державним суперкомп’ютерним центром у місті Цзинань і Пілотної державною лабораторією морських наук і технологій.
NRCPC здійснював керівництво групою творців суперкомп’ютера Sunway TaihuLight, який в 2016 і 2017 роках був визнаний найшвидшою обчислювальною машиною світу на Міжнародних конференціях з суперкомп’ютерних технологій в німецькому Франкфурті-на-Майні.
“Ми розраховуємо побудувати комп’ютер ексафлопсного класу у другій половині 2020 року або першій половині 2021 року”, – сказала директор цзінаньского Державного суперкомп’ютерного центру Ян Мейхун.
Інший прототип ексафлопсного суперкомп’ютера Tianhe-3 пройшов приймальні випробування 22 липня. Поява його остаточної версії очікується в 2020 році. Ці два прототипи ознаменували ще один крок Китаю в напрямку створення суперкомп’ютера наступного покоління.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас