Турецька ліра впала до історичного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецька ліра впала до історичного мінімуму

Світ
1345
Після того як США з 1 серпня ввели санкції стосовно двох турецьких міністрів, котирування національної валюти ліри впали до рекордно низького рівня.
Ліра досягла рекордно низького відношення до долара США (5.0934 ліри за долар), відновившись до позначки 5.06018 о 20:30 четверга за Києвом.
Торги відбили занепокоєння інвесторів з приводу напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами, союзником по НАТО і основним торговельним партнером Туреччини.
«Подальша ескалація протистояння може призвести до подальшого відтоку капіталу і негативно вплинути на довіру до економіки», – сказав Якоб Крістенсен, керівник дослідження ринків Danske Bank.
«Це один з ключових ризиків для Туреччини, але у них також є глибинні структурні слабкості в економіці, які підсилюють ці геополітичні проблеми», – додав він.
Ліра втратила п’яту частину своєї вартості з початку року внаслідок зростання інфляції і стурбованості з приводу незалежності Центрального банку перед лицем неодноразових закликів Ердогана до зниження процентних ставок.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас