У Мінрегіоні пропонують надавати держслужбовцям житло в оренду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінрегіоні пропонують надавати держслужбовцям житло в оренду

Казна та Політика
548
Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе вважає, що українським державним службовцям і молодим фахівцям житло в разі необхідності варто надавати в оренду.
Про це він сказав на засіданні круглого столу в Києві.
“Я вважаю, що всі державні службовці, яких призначають, мають право на це. Їм відомство повинно надати можливість орендувати житло, доки вони обіймають цю посаду. І вартість такої оренди має бути адекватною рівню заробітної плати”, – сказав Парцхаладзе.
На його переконання, якщо людина пропрацювала на держслужбі небагато, то після звільнення має виїхати з такої квартири, а якщо працює понад 20 років, відомство повинно потурбуватися і придбати їй житло або якимось чином компенсувати. “Але чиновникам, яких призначають, не повинні безкоштовно видаватися квартири”, – наголосив заступник міністра.
Парцхаладзе зазначив, що в Європі така практика поширена, а в Україні – майже ні. “Є тільки приклад військових, коли пропонують в оренду, і це правильно”, – наголосив він.
Чиновник нагадав, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ працює над законопроектом щодо врегулювання ринку орендного житла в Україні. На його думку, ухвалення цього документа дозволить створити дієвий ринок орендного житла в Україні.
За словами урядовця, в Україні понад 70% орендного житла знаходиться в тіні, а сам ринок не контролюється. Він переконаний, що врегулювання ринку оренди житла може вирішити житлову проблему багатьох українців.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас