У ДФС вимагають від банків повідомляти про рахунки підприємців, відкриті ними як на фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС вимагають від банків повідомляти про рахунки підприємців, відкриті ними як на фізосіб

Казна та Політика
3304
З 1,9 млн самозайнятих осіб всього 964 тисячі мають офіційні рахунки в банках, а інші отримують оплату за товари та послуги на рахунки як фізособи, не сплачуючи податки.
Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook в.о. заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) Євген Бамбизов, коментуючи сьогоднішню зустріч податківців з представниками найбільших банків країни.
На цій зустрічі фіскали запропонували банкам надавати в ДФС не лише інформацію про рахунки, відкриті підприємцями, а й про рахунки, які ФОП відкрили на себе як на фізосіб.
“Податки повинні платити всі – і великий бізнес, і ФОП. З цим банкіри згодні. Відповідно до закону, ДФС відправила банкам вимогу надавати інформацію щодо всіх ФОП, які мають рахунки як фізособи. З цим масивом інформації ми будемо працювати для залучення до адекватного оподаткування максимальної кількості підприємців”, – написав він.
Також Бамбизов порадив підприємцям уже зараз самостійно звернути увагу на те, наскільки повно вони декларують свої доходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас