Рекрутери: на 100 тис. вакансій кожна десята - виробництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекрутери: на 100 тис. вакансій кожна десята - виробництво

Особисті фінанси
575
Експерти констатують, що нині на ринку праці відчувається дефіцит працівників робітничих спеціальностей. І саме на них зростає попит з боку роботодавців.
“Якщо загалом у нас приблизно 100 тисяч вакансій, то кожна десята, дев’ята – це виробництво. Кожна одинадцята-п’ятнадцята – це будівництво і подібне. Тобто 10-15 тисяч вакансій на місяць – це тільки, так би мовити, та частина айсберга, яку ми бачимо, яку розміщують на сайті”, – повідомила в сюжеті Тетяна Пашкіна, HR-експерт компанії Rabota.ua
За її словами, зараз на виробництві неукомплектованість штату перевищує 25-30%. Серед причин такої нестачі кадрів, зокрема і трудова міграція. Саме так звані “сині комірці” з України найбільш затребувані за кордоном. Втім, констатує фахівець, умови праці там у рази важчі.
“Всі розуміють, що в Польщі, Чехії робота означає десяти-, дванадцятигодинний робочий день. Із вихідними справа сяк-так. І про “work and life balance” годі й говорити. Тут, у нас, трошки по-іншому все організовано і тому заробітна плата нижче”, – пояснила Пашкіна.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас