Нардепи пропонують стимулювати ринок уживаних авто з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи пропонують стимулювати ринок уживаних авто з Європи

Казна та Політика
1090
Новий законопроект № 9004 подано на розгляд Комітету Верховної Ради. У ньому пропонується внести зміни до підрозділу 5 розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України.
Йдеться про те, що кожен другий автомобіль, ввезений в минулому році, був б/у. Нардепи пропонують стимулювати ринок уживаних авто в Україні і продовжити терміни дії зниження ставок акцизного податку ще на три роки, адже вони діють тільки до кінця цього року.
На думку депутатів, також необхідно ввести обмеження на пільгові ставки, які не будуть поширюватися на авто, вироблені до 1 січня 2013 року, щоб українці не завозили металобрухт.
У документі зазначено, що за 10 місяців 2017 року з 123 тисяч імпортованих машин 50 тисяч були вживані, а держава отримала 4,3 млрд митних зборів.
Прийняття Закону України “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо продовження дії знижених ставок акцизного податку на вживані транспортні засоби)” сприятиме підтримці розвитку ринку автотранспортних засобів в Україні, збереже рівень надходжень до державного бюджету та дозволить громадянам України і в подальшому купувати якісні авто з-за кордону.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас