З сьогоднішнього дня офіційний курс гривні до долара будуть розраховувати по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З сьогоднішнього дня офіційний курс гривні до долара будуть розраховувати по-новому

Валюта
6387
Нова методика Національного банку з розрахунку офіційного курсу гривні до долара набрала чинності.
Про це йдеться в повідомленні НБУ.
Згідно з прийнятим раніше рішенням, офіційний курс гривні до долара буде розраховуватися на підставі інформації про всі угоди з купівлі-продажу доларів на умовах “тод”, “том” і “спот”, які в день розрахунку офіційного курсу укладалися банками на міжбанківському валютному ринку України (далі – МВРУ) з іншими банками і з Національним банком, і інформація про які надавалася Національному банку торгово-інформаційними системами до 15:30 відповідного робочого дня.
Нова методика розрахунку передбачає двоступеневу систему відсікання угод, параметри яких з різних причин відхиляються від параметрів переважної більшості угод відповідного дня, а отже, такі угоди є нерепрезентативним для їх врахування при розрахунку офіційного курсу гривні до долара.
Спочатку з наявного ряду угод відсікаються всі угоди, курс за якими відхиляється від середньоарифметичного по всіх угодах більш ніж на 2%.
Потім відсікаються угоди, курс/обсяг яких відхиляється від середньоарифметичного курсу/обсягу більш ніж на 2 стандартні відхилення.
Розрахунок офіційного курсу гривні до долара буде здійснюватися як середньозважене за всіма угодами, які залишилися після відсікання.
Офіційний курс буде оприлюднюватися на сайті Національного банку до 16:00, тобто на 2 години раніше, ніж раніше.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас