У Мінінфраструктури назвали дату запуску Hyperloop в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінінфраструктури назвали дату запуску Hyperloop в Україні

Технології&Авто
1444
У Міністерстві інфраструктури зробили прогноз ймовірної дати запуску в Україні надшвидкісного вакуумного поїзда Hyperloop.
За словами глави відомства Володимира Омеляна, в Україні Hyperloop може бути запущений через 3-5 років після його старту в Абу-Дабі. Можлива дата запуску – 2023-2025 роки.
«Перша поїздка на Hyperloop в світі повинна відбутися в Абу-Дабі в 2020 році під час всесвітньої виставки. Оптимістичний сценарій для України – 2023-2025 роки. Наша ідея – поєднати Балтику і Чорне море. Бачимо величезний потенціал у цьому напрямі», – розповів Омелян в інтерв’ю “Обозревателю”.
За словами глави Мінінфраструктури, Hyperloop Transportation Technologies, з якою підписано угоду, бачить окупність через 12 років.
«Це крута штука, тому що залізниця не окупається ніколи. Залізнична інфраструктура завжди будувалася державою за державні гроші, а потім знаходили різні формати. Концесійна залізниця працює в США, але повірте, там дуже багато державних коштів», – підсумував він.

Довідка Finance.ua:

  • Минулого місяця мюнхенські студенти-інженери з Warr Hyperloop на випробувальній трасі довжиною в 1,2 км змогли досягти швидкості в 457 км/год.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас