У Берліні скасовують плату за дитячі садки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Берліні скасовують плату за дитячі садки

Світ
657
Берлін став першою федеральною землею Німеччини, де з 1 серпня 2018 року повністю скасовується плата за дитячі садки.
“Для багатьох берлінських сімей має велике значення та обставина, чи треба платити збір за відвідування садка чи ні”, – заявила сенатор Берліна у справах молоді Зандра Шерес (Sandra Scheeres) в понеділок, 30 липня.
За її словами, цей крок націлений на те, щоб допомогти сім’ям поєднати кар’єру і турботу про дітей.
Плата скасовується не тільки за дитсадки, але також за послуги спеціально навчених вихователів, які організовують в своїй квартирі або знімному приміщенні ясла для 3-5 дітей, які, як правило, не досягли трьох років. Тепер берлінським батькам доведеться платити тільки внесок за харчування, величина якого відрізняється від установи до установи.
У Берліні плата за дитсадки скасовувалася поступово. У серпні 2016 року садки стали безкоштовними для дітей, що народилися до кінця 2014 року, а рік тому – для дітей, що народилися з 1 січня 2015 року по 30 вересня 2016 року.
У деяких інших німецьких землях плата за дошкільні установи скасовується для дітей певного віку, наприклад, в Нижній Саксонії і Гессені з 1 серпня збір не треба буде платити за малюків, яким виповнилося три роки.
У більшості ж міст і комун Німеччини батькам доводиться платити нерідко кілька сотень євро на місяць за відвідування їхніми дітьми садків і ясел.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас