В Україні почнуть впроваджувати нові будівельні норми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почнуть впроваджувати нові будівельні норми

Казна та Політика
1497
З осені в Україні почнуть діяти нові будівельні норми, які допоможуть оновити вулиці міст і вдосконалити міську інфраструктуру.
Про це йдеться в нових наказах Мінрегіону для житлових і нежитлових об’єктів.
“Будемо спостерігати за впровадженням цих нових норм в красиву естетичну і комфортну архітектуру в містах. Норми інфраструктурних проектів будуть служити українцям. Це відповідає європейським практикам”, – розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
За його словами, сучасні світові стандарти будівництва відрізняються від тих, що діють в Україні.
“При співвідносній ціні будівництва в Європі і США ми бачимо в Україні зовсім іншу архітектуру. Треба з’ясувати, що ми можемо змінити відразу, що вимагає більш глибинної роботи. Затягувати час – не варіант”, – сказав прем’єр-міністр.
Серед нововведень є такі поняття як “блакитна лінія” – щодо висотності забудови, “зелена лінія” – щодо збереження зелених зон і “жовта лінія” – щодо запобігання перекриттю шляхів евакуації в разі руйнування будівель.
У нових наказах мова йде і про безпеку вулиць і доріг у містах. Також розширення норми щодо забезпечення безбар’єрного доступу. Це стосується не тільки людей, які мають особливі потреби, це ще й, наприклад, молоді мами, люди похилого віку та інші громадяни.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас