З 1 серпня 15% киян залишаться без газу і світла - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 серпня 15% киян залишаться без газу і світла - експерт

Енергетика
2233
З 1 серпня всі комунальні енергетичні об’єкти столиці з відання “Київенерго” перейдуть місту. ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 передадуть “Київтеплокомуненерго”. Але приблизно 15% киян можуть залишитися без електрики.
Про це розповів голова комісії Київради з ЖКГ Володимир Бондаренко. За його словами, 85% столичних енергомереж належать ДТЕК, а тільки 15% – місту. Про повернення останніх і йдеться. Рештою, як і раніше, буде завідувати компанія Рината Ахметова.
Щоб експлуатувати ці 15%, столична влада повинна створити два окремі повноцінні підприємства: одне для транспортування енергії по кабельних мережах, друге – для того щоб технічно забезпечувати догляд за мережами, і виплату грошей за їх експлуатацію.
За словами Бондаренка, на створення цих компаній піде два роки. Тому влада Києва вирішила продати ці мережі за 444,4 млн грн. Але не встигли цього зробити. І з 1 серпня відповідати за ці 15% електромереж буде нікому.
Не вирішено і питання щодо газу, який вкрай необхідний “Київтеплокомуненерго” для нагріву води і старту опалювального сезону. “Нафтогаз” не хоче укладати договір з комунальним підприємством, поки місто не визнає правонаступність боргів “Київенерго” – а це близько 5 млрд грн боргу.
За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, зараз в Києві без води залишається 7 тисяч з 12 багатоповерхівок. “Якщо борги не виплатять, місто буде без гарячої води і далі, крім зони обслуговування Дарницької ТЕЦ”, – зазначив Пантелєєв.
За словами Бондаренка, більша частина боргів лежить на плечах держави, яка не виконує свої зобов’язання. Їх місто платити не буде. “А від боргів населення ми не відмовляємося”, – сказав він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас