IFC може увійти в капітал Укргазбанку до кінця року - Маркарова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFC може увійти в капітал Укргазбанку до кінця року - Маркарова

Фондовий ринок
576
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) може увійти в капітал Укргазбанку (Київ) до кінця року, повідомила в.о. глави міністерства фінансів Оксана Маркарова.
“Думаю, що входження Міжнародної фінансової корпорації в Укргазбанк може відбутися ще до кінця року. Банк виконав всі умови меморандуму і “дорожньої карти”, і виконані всі вимоги з точки зору політик. Єдине, що залишилося, – оновити склад наглядової ради відповідно до зауважень IFC. І відразу після цього, вже восени, будемо виходити на узгодження рішення про входження IFC в капітал”, – сказала вона в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
О.Маркарова також повідомила, що ЄБРР має намір увійти в капітал державного Ощадбанку (Київ).
“Так само – Ощадбанк і ЄБРР. Цей процес стримується тільки одним – вилученням банку зі списку компаній, заборонених до приватизації. Сподіваюся, що з цією точково юзміною Верховна Рада нас підтримає. Після цього будемо рухатися досить активно. На зустрічі в понеділок з президентом ЄБРР сером Сумою Чакрабарті в Лондоні він ще раз підтвердив зацікавленість банку швидко взяти участь. Якщо у вересні парламент дозволить ЄБРР входження в міноритарну частку Ощадбанку, то, можливо, до кінця року ми встигнемо і з цим”, – сказала вона.
О.Маркарова також повідомила, що наразі з потенційними партнерами обговорюються питання оцінки проблемного портфеля держбанків.
При цьому О.Маркарова додала, що при входженні інвестора, можливо, ці активи будуть виведені за рамки угоди. “Це буде “плюс” для державного бюджету, оскільки ми зможемо повернути частину коштів, які були державою вкладені в банк через проблемні кредити”, – сказала вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас