Кількість користувачів 4G в Україні досягла 4 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість користувачів 4G в Україні досягла 4 мільйонів

Технології&Авто
1906
З моменту запуску мобільними операторами технології 4G нею скористалося близько 4 млн українців.
Про це повідомили в прес-службах українських операторів.
Зокрема, як розповіли в Vodafone України, з моменту запуску 4G зв’язком скористалися близько 2 млн абонентів.
4G від Vodafone працює в 16 областях України і доступний для майже 12 млн жителів.
“Географія покриття інтернетом четвертого покоління охоплює Київську, Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську, Одеську, Львівську, Волинську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Миколаївську, Полтавську, Сумську, Кіровоградську, Херсонську та Чернігівську області. До кінця року плануємо забезпечити покриття у всіх обласних центрах і невеликих містах”, – додали в компанії.
При цьому в Vodafone звернули увагу на те, що нещодавно Кабмін затвердив дуже важливі для швидкого розвитку мережі “Правила доступу до інфраструктури”. Вони передбачають спрощення і здешевлення доступу до неоператорської інфраструктури для розміщення телеком-обладнання.
“Це допоможе швидше і простіше розвивати мережі мобільного зв’язку, що дуже актуально для нас в рамках запуску 4G. Дуже сподіваємося, що правила запрацюють в повному обсязі, що допоможе нам швидше розвивати мережі”, – зазначили в компанії.
Кількість абонентів lifecell, які скористалися зв’язком четвертого покоління, станом на кінець другого кварталу досягла понад 800 тисяч.
“На сьогодні 4.5G зв’язок доступний в 1 000 населених пунктах по всій Україні. Компанія lifecell активно інвестує в розвиток 4.5G мережі. В цьому році ми фокусуємося на розгортанні покриття 4.5G в містах та селищах України”, – додали в компанії.
На сьогоднішній день кількість абонентів “Київстар”, які скористалися послугами 4G-зв’язку, перевищила 1,2 млн.
Як зазначив оператор, 4G від “Київстар” доступний вже в 1 138 населених пунктах України. Компанія продовжує розширювати покриття.
“У мережах четвертого покоління абоненти використали вже 4081 ТВ, яких вистачить, наприклад, на 316 років перегляду відео у високій якості або на 4115 років прослуховування музичних треків”, – розповіли в “Київстар”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас