Intel припиняє виробництво деяких процесорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel припиняє виробництво деяких процесорів

Фондовий ринок
963
Процесори Xeon Phi так і не здобули великої популярності на ринку, незважаючи на всі зусилля Intel і спорідненість на рівні програмної моделі з традиційними x86-сумісними процесорами. У сфері високопродуктивних обчислень (High performance computing, HPC) перемога залишилася за NVIDIA і її прискорювачами Tesla.
Без малого рік тому компанія Intel оголосила про припинення випуску прискорювачів обчислень Xeon Phi 7200 Knights Landing, виконаних у формі плат розширення з інтерфейсом PCI Express. Тепер же подібна доля спіткала і традиційні процесори Xeon Phi, виконані в корпусі LGA 3647 під материнські плати з відповідним процесорним роз’ємом.
Раніше Intel планувала випустити процесори Xeon Phi нового покоління Knights Hill, використовуючи 10-нм техпроцес. Однак через затримки з освоєнням 10-нм техпроцесу і низький попит на дані вироби, виробник вирішив відмовитися від цих планів. Більше того, було вирішено припинити виробництво восьми моделей Xeon Phi нинішнього покоління, які присутні на ринку. Мова йде про процесори Xeon Phi 7210, 7210F, 7230, 7230F, 7250, 7250F, 7290 і 7290F.
Цікаво, що причиною зняття з виробництва вищевказаних процесорів вказується перехід попиту в бік інших продуктів Intel. Але можливо, тут виробник лукавить, бо нічого порівнянного з Xeon Phi в його асортименті просто немає. Єдиним можливим наступником даним процесорам бачаться лише дискретні графічні процесори, над яким зараз працює Intel.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас