Google має намір впровадити технологію блокчейн в свої хмарні сервіси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google має намір впровадити технологію блокчейн в свої хмарні сервіси

Технології&Авто
411
Компанія Google заявила про укладення партнерської угоди зі стартапом Digital Asset, який займається розробкою інструментів для створення додатків на базі блокчейн.
Завдяки новому партнерству клієнти Google Cloud зможуть вивчати способи використання розподілених систем зберігання даних (DLT), використовуючи рішення Digital Asset і BlockApps.
Поки не зовсім ясно, як це працюватиме для клієнтів, і чи будуть вони отримувати доступ до пропрієтарного програмного забезпечення.
Більше відомостей планується розкрити в рамках заходу Google Next ’18, який буде проходити цього тижня. Компанія додала, що цього року на майданчику Google Cloud Product буде впроваджуватися інтеграція з відкритим вихідним кодом для додатків, створених на основі блокчейн-платформ Hyperledger Fabric і Ethereum.
Даний крок свідчить, що Google активно займається розвитком технології цифрових регістрів, щоб забезпечити свої хмарні сервіси перевагою в порівнянні з конкуруючими рішеннями Microsoft Azure і Amazon Web Services, які в даний час мають більшу частку ринку, ніж Google Cloud.
Партнерство з Digital Asset надає розробникам Google доступ до пропрієтарної мови програмування для смарт-контрактів. Завдяки цьому розробники Google зможуть створювати блокчейн-додатки, а потім вже Google потенційно зможе ліцензувати таке ПЗ для інших компаній або ж надавати клієнтам доступ до додатків.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас