Гройсман оцінив обсяг контрабанди лісу в 6-8 млрд на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман оцінив обсяг контрабанди лісу в 6-8 млрд на рік

Казна та Політика
185
Уряд до середини вересня підготує звіт про проведену роботу по боротьбі з контрабандою лісу, обсяги якої сягають 6-8 млрд грн на рік.
Про це повідомляється на урядовому порталі з посиланням на заяву прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана під час урядової наради за участю керівників Державної фіскальної служби, Національної поліції, Державної аудиторської служби і «Укрзалізниці».
«Треба зупинити це варварське знищення українських лісів, коли під виглядом паливної деревини вивозять діловий, прекрасний ліс. Важливо провести аудит всіх лісогосподарств об’єднаними зусиллями ДФС, Нацполіції, Держаудитслужби, щоб ми знали, скільки вирубано лісу, скільки експортовано, скільки втратила держава, але найголовніше, скільки ми втратили лісу, щоб ми могли відновлювати українські ліси. Це зараз найважливіше. Робота має бути скоординованою і публічною», – сказав глава уряду.
Він зазначив, що важливою в цій роботі є роль «Укрзалізниці», яка повинна фіксувати перевезення лісу і документацію, передавати фотоматеріали Держаудитслужбі, ДФС, Нацполіції.
«Так ми зможемо простежити весь ланцюг змови. Ця справа буде дуже гучною і ми хочемо передати її в Антикорупційний суд», – сказав Гройсман.
За словами прем’єр-міністра, незабаром з’явиться алгоритм дій з урахуванням повноважень всіх органів, а також буде створено робочу групу.
«Мені потрібен результат, прізвища, аналітика по фірмах, хто їх засновував. На середину вересня готуємо публічний звіт про проведену роботу в персоналіях. Налаштовуйтеся на серйозну роботу. Товарна контрабанда зупинена на даний момент. Цю роботу будемо тільки посилювати. Давайте разом наводити порядок», – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас