Виробники процесорів прогнозують падіння прибутку через падіння попиту з боку майнерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники процесорів прогнозують падіння прибутку через падіння попиту з боку майнерів

Фінтех і Картки
500
Як повідомляє Business Times, тайванська компанія Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), провідний виробник мікрочіпів, знизила свій прогнозований дохід через зниження темпів зростання в індустрії смартфонів і криптовалют. TSMC випускає чіпи для таких гігантів, як Nvidia Corp., Apple Inc. і Qualcomm Inc.
TSMC знизив прогноз зростання виручки за 2018 рік з 10 до 9 відсотків, а також знизив очікуваний обсяг капітальних витрат до 10-10,5 мільярдів доларів з 11,5-12 мільярдів доларів США. На думку аналітиків, компанія може зіткнутися з уповільненням попиту на високоякісні чіпи, які використовуються в криптовалютній індустрії, оскільки майнери вибирають дешевші чіпи через волатильність цін і посилення регуляторних норм в галузі.
За перший і другий квартали TSMC зафіксувала 9-відсоткове збільшення чистого прибутку в порівнянні з попереднім роком до 2,3 мільярдів доларів США. Продажі в індустрії персональних комп’ютерів склали 21 відсоток від загального доходу, що на 12 відсотків більше, ніж в попередньому році. Виручка зросла на 11 відсотків і досягла 7,85 млрд. дол. США, що відповідає прогнозу компанії, зробленому в квітні.
Як заявила головний фінансовий директор TSMC Лора Хо, компанія очікує, що «виграє від запуску нових продуктів, в той час як попит з боку майнерів знизиться починаючи з другого кварталу».
TMSC раніше знизив прогноз виручки в квітні з темпів зростання від 15 до 10 відсотків. Компанія оголосила, що попит на перший квартал від розробки криптовалютних систем був сильним і може тривати в другому кварталі, але компанія очікувала потенційно слабшого попиту в лінійці продуктів на 28 нм, що використовується для обладнання криптовалюти.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас