Глава Федерального резерву США: біткойн - це не справжня валюта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Федерального резерву США: біткойн - це не справжня валюта

Фінтех і Картки
7754
У своєму виступі в Конгресі глава Федерального резерву США (ФРС) Джером Пауелл зробив кілька критичних заяв на адресу біткойна і інших криптовалют. Зокрема, він зазначив, що криптовалюти “відмінно підходять” для відмивання доходів, повідомляє CoinDesk, пише Сегодня.
Також Пауелл підкреслив великі ризики, які несуть криптовалюти для інвесторів. На його думку, криптовалюти є міхуром, привабливим для недосвідчених інвесторів.
“Це не справжня валюта. І ми не розглядаємо криптовалюти в якості нашої юрисдикції. Але вони мене непокоять. Валюти повинні бути засобом платежу і мати цінність, а криптовалюти нечасто використовуються для платежів. А щодо цінності – просто подивіться на волатильність”, – заявив Пауелл.
Втім, на даний момент глава Федрезерву не бачить особливої загрози традиційним валютам з боку цифрових активів.
Джером Пауелл очолив ФРС в лютому цього року, змінивши на цій посаді Джанет Йеллен. Остання також запам’яталася своїми негативними коментарями на адресу криптовалют. Так, в грудні минулого року вона назвала біткойн вкрай спекулятивним активом, який не можна вважати надійним засобом збереження вартості.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас