Внесок кожної області у зростання економіки України, - експерт (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Внесок кожної області у зростання економіки України, - експерт (інфографіка)

Казна та Політика
4105
Внесок Києва в динаміку реального ВВП країни з 2013-го по 2017-й склав 0,34 процентних пунктів, на другому місці за внеском в економіку – Вінницька область. Загальний темп зростання реального ВВП України минулого року в порівнянні з докризовим 2013-м становив 88,4%. Таким чином Україна за цей період без урахування Криму втратила 11,6% у кількісному вираженні вироблених товарів і наданих послуг.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керуючий приватним інвестиційним фондом на фондовому ринку США Володимир Компанієць.
Також економіст опублікував таблицю з даними про вплив кожної області і столиці на зміни реального ВВП.
Внесок кожної області у зростання економіки України, - експерт (інфографіка)
Так, Донецька область призвела до втрат 6,9 процентних пунктів (п. п.) Луганська – 2,63. А замикає трійку областей, які найбільше вплинули на зниження реального ВВП, Дніпропетровська область (мінус 1,34 п. п.). Водночас у трійці лідерів – Київ (зростання на 0,34 п. п.), Вінницька (0,24 п. п.) і Одеська (0,22 в. п.) області.
“Тепер можна чітко зрозуміти, як кожна територіальна одиниця вплинула на зміну реального ВВП України без урахування АР Крим. Наприклад, збільшення обсягів виробництва / наданих послуг в Києві призвело до приросту реального ВВП України на 0,34 процентних пунктів”, – пояснив Володимир Компанієць.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас