Danske Bank назвав найвразливіші до торговельних воєн валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Danske Bank назвав найвразливіші до торговельних воєн валюти

Валюта
2160
У разі загострення торговельної війни між Сполученими Штатами і Китаєм найбільшому ризику піддадуться швейцарський франк і валюти скандинавських країн.
Такого висновку дійшли аналітики Danske Bank – найбільшого комерційного банку Данії.
«Скандинавські валюти уразливі при ескалації торговельної війни в основному тому, що вони є валютами невеликих, відкритих економік. У випадку з Данією стабільність валюти залежить від стану глобального судноплавства», – вважає аналітик Єнс Педерсен. На його думку, швейцарський франк також схильний до високого ризику як валюта невеликої відкритої економіки, а також через значну кореляцію зі станом справ у Китаї.
Серед валют ринків, що розвиваються, “особливо вразливим» виглядає угорський форинт в зв’язку з його великою чутливістю до цін на метали, йдеться в звіті.
Водночас євро і британський фунт можуть показати велику стійкість до загострення торговельних воєн в силу розміру економік і їх меншої відкритості. Найнадійнішими в цьому випадку виявляються долар США і японська єна в тому числі через низьку кореляцію з цінами на метали, вважають в Danske Bank.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас