Всю сумнівну гривню повезуть у Київ на Поділ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всю сумнівну гривню повезуть у Київ на Поділ

Казна та Політика
1523
Регіональні управління Нацбанку більше не будуть приймати гривню на експертизу – проводити дослідження щодо сумнівних гривневих банкнот і монет, перевіряючи їх на справжність і платіжність. Усю готівку перевірятиме Департамент грошового обігу НБУ в Києві.
Про це йдеться в телеграмі №50-0007/38318 самого Національного банку. У ній чиновники говорять про «оптимізацію підрозділів грошового обігу».
«Дослідження сумнівних щодо справжності та платіжності банкнот (монет) національної валюти буде здійснювати управління організації виробництва і захисту грошей Департаменту грошового обігу, яке на сьогоднішній день здійснює дослідження сумнівних щодо справжності банкнот іноземної валюти», – уточнюється в документі.
У зв’язку з цим в центральному апараті НБУ просять пересилати всі сумнівні банкноти і монети в відділ касових операцій і реалізації нумізматичної продукції Нацбанку за адресою Київ, 04070, Контрактова площа, 2-а.
Ймовірно, це пов’язано з кампанією центробанку щодо закриття своїх теруправлінь по всій Україні. У ряді регіонів їх вже немає. Згідно з інформацією на сайті регулятора, на поточний момент представники НБУ залишилися в 11 областях:
1. Волинській;
2. Дніпропетровській;
3. Запорізькій;
4. Львівській;
5. Одеській;
6. Полтавській;
7. Харківській;
8. Хмельницькій;
9. Чернівецькій;
10. Чернігівській;
11. Херсонській.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас