Роботизація призведе до зростання рабства і торгівлі людьми в бідних країнах - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботизація призведе до зростання рабства і торгівлі людьми в бідних країнах - експерти

Світ
308
Британська компанія Verisk Maplecroft, що спеціалізується на консультуванні в сфері ризиків, випустила доповідь про те, як зростання автоматизації на виробничих підприємствах в бідних країнах, що розвиваються, може негативно позначитися на стані ринку праці.
Дослідники відзначають, що в найближчі 20 років у таких країнах, як В’єтнам, Індонезія, Таїланд і Камбоджа, через автоматизацію можуть втратити робочі місця 56% нинішніх робітників найбільших місцевих виробничих центрів.
З огляду на стан економіки і місцевих ринків праці, дослідники вважають, що це призведе до зростання рабства і торгівлі людьми.
Експерти стверджують, що лди, які втратили роботу і не мають належної кваліфікації для швидкої адаптації або не володіють належним рівнем соціальної підтримки, будуть змушені конкурувати за робочі місця з низькою оплатою і кваліфікацією. Це швидше за все призведе до зростання експлуатації таких робітників.
У дослідженні йдеться, що найбільше можуть постраждати робітники, зайняті в таких сферах, як сільське господарство, промислове виробництво, будівництво, роздрібна торгівля і сфера послуг.
Особливо постраждати можуть співробітники, зайняті на підприємствах з пошиття одягу і взуття. Експерти стверджують, що урядам варто вжити заходів для адаптації і освіти майбутніх поколінь, а компаніям, які впроваджують нові технології – робити цей процес поступовим.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас