Автомобільне сидіння зможе розпізнавати втому водія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобільне сидіння зможе розпізнавати втому водія

Технології&Авто
82
Японська компанія Sumitomo Riko розробила нову технологію, яка допоможе визначати ступінь втоми або сонливості людини, яка перебуває за кермом транспортного засобу.
Ідея полягає в тому, щоб інтегрувати в водійське сидіння спеціальний масив електродів. Він зможе фіксувати зміни розподілу ваги автомобіліста під час руху.
На основі отриманих даних може робитися висновок про позу водія, що дозволить розпізнавати зміни, що вказують на стомлення або настання стану дрімоти.
Більше того, система теоретично дозволить знімати дані про частоту дихання і серцевий ритм. Ці відомості допоможуть точніше оцінювати поточний стан автомобіліста.
Якщо система визначить високу ймовірність засинання, може бути поданий тривожний сигнал – скажімо, у вигляді гучного звуку або вібрацій крісла. Теоретично можуть бути також активовані засоби автопілотування для автоматичного сходження машини з дороги і зупинки.
Компанія Sumitomo Riko вже веде переговори з приводу використання системи з виробниками транспортних засобів та автомобільних крісел. Новинка може бути виведена на комерційний ринок до 2021 року.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас