Глава наглядової ради ПриватБанку допускає розв'язання суперечки з екс-власниками фінустанови в позасудовому порядку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава наглядової ради ПриватБанку допускає розв'язання суперечки з екс-власниками фінустанови в позасудовому порядку

Фондовий ринок
418
Глава наглядової ради ПриватБанку Енгін Акчакоча не відкидаає можливості розв’язання судової суперечки з колишніми власниками фінустанови в позасудовому порядку.
“Розв’язати проблему мирним шляхом легше і краще, ніж намагатися вирішити її шляхом боротьби”, – процитував Е.Акчакоча представник прес-служби.
Разом з тим, за його словами, ПриватБанк поки не приступив до переговорів з колишніми акціонерами банку щодо вирішення цих питань на добровільній основі.
За словами Е.Акчакоча, для успішної приватизації ПриватБанку необхідно очистити його кредитний портфель від проблемних кредитів і, можливо, його доведеться розділити, щоб зробити більш привабливим для продажу.
Він також повідомив, що банк активно працює над оптимізацією регіональної мережі – з моменту націоналізації було проведено локацію 98 відділень, з низьким клієнтопотоком і незначним рівнем прибутковості, закрито 108 неефективних відділень, але при цьому банк відкрив 13 нових відділень, переважно у великих містах за період з грудня 2016 року регіональна мережа банку зменшилася на 96 відділень – до 2,349 тис.
Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до ї наїціоналізації в кінці 2016 року була об’єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в $5,5 млрд.

Довідка Finance.ua

  • 1 січня 2018 року Приватбанк за розміром чистих активів посідав 1-е місце (259,061 млрд грн) серед 84 банків, що діяли в країні.
  • ПриватБанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти колишніх власників банку Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.
  • Суд при цьому зобов’язав Коломойського і Г.Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас