Гривня чи долар: експерти порадили, в чому українцям зберегти свої заощадження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня чи долар: експерти порадили, в чому українцям зберегти свої заощадження

Особисті фінанси
5136
Українці в основному зберігають кошти в гривні. Однак з осені доларові депозити стануть більш вигідними. Через неясність з отриманням траншу Міжнародного валютного фонду, зниженням золотовалютних резервів і виплатами за зовнішніми боргами гривня почне знецінюватися, пише Сегодня.
“Незважаючи на сезонні коливання, останні два роки обмінний курс гривні був досить стабільним. Середньомісячний курс гривня-долар в травні 2018 року склав 26,18, в травні 2017-го – 26,42, в травні 2016-го – 25,21. Коливання курсу гривні до долара були меншими за амплітудою, ніж зміни курсу євро відносно долара. Водночас різниця в рівні процентних ставок між депозитами в гривні і вкладах в іноземній валюті залишається досить високою. Тому вкладники віддавали перевагу економити в нацвалюті”, – говорить виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.
Щоб зменшити ризики, українцям радять мати широку лінійку інвестицій “гривня/валюта/інші інвестиції” в пропорції 30/60/10. До останніх можна віднести цінні папери або нерухомість.
“За останні 10 років співвідношення депозитів в інвалюті і гривні змінювалося то в одну, то іншу сторону. Однак не перевищувало 60%. Гривня користується популярністю у вкладів до року – більше половини вкладів оформлено в нацвалюті. Це логічно, адже вкладники намагаються отримати найбільший дохід на депозитах в гривні і намагаються виграти на зміцненні нацвалюти. З початку року гривня зміцнилася на 6,2% – з 28,07 до 26,33 гривні за долар”, – пояснює фінаналітик Михайло Демків.

Бонус до депозиту від Finance.UA:

Нагадаємо, на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. З її допомогою можна істотно збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Всього три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA
2. Вибирайте зручну для вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас