У 2018 році долар буде головним драйвером на валютному ринку - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2018 році долар буде головним драйвером на валютному ринку - експерт

Валюта
1963
У 2018 року долар США буде головним драйвером на валютному ринку, бо США демонструє найактивнішу політику і, швидше за все, продовжить це робити, при загальній стабільності в інших країнах.
Про це Finance.ua розповів Джон Харді, головний валютний стратег Saxo Bank.
Експерт зазначає, що твердження про те, що ФРС тисне, поки що-небудь не зламається, справедливе.
“Питання не в тому, чи станеться це, а в тому, коли це станеться. Чи видасть себе вже цього року рецесія, що наближається, чи поки занадто рано? Якщо в довгостроковій перспективі доходи США залишаться на відносно високому рівні, ризики підвищення долара можуть бути мінімальними у другому півріччі навіть з урахуванням додаткових підвищень ставок ФРС”, – каже Харді.
При цьому, за словами експерта, після стрімкого зростання євро на початку 2017 року величезні ризики знову зачепили єдину валюту в другому кварталі в умовах формування популістського італійського уряду і незгоди канцлера Німеччини Меркель з власною коаліцією в міграційному питанні.
Що стосується валют країн, що розвиваються – експерт прогнозує, що вони й надалі перебуватимуть під тиском, поки Федеральна резервна система продовжує політику посилення, а долар поводиться відповідно.
“Наступна рецесія може вдарити по цих валютах. Крім того, в економіці Китаю спостерігається пом’якшення, і після політики сильного юаня країна може погодитися і на бічний тренд. При цьому експортерів, які перебувають під впливом Китаю, може чекати ще більше ослаблення в країнах, що розвиваються, ніж до цього, коли більше уваги приділялося більш нестабільним ситуаціям”, – резюмує Харді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас