Китайським виробникам електрокарів скоротять субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайським виробникам електрокарів скоротять субсидії

Світ
143
КНР розглядає можливість подальшого скорочення субсидій на електромобілі наступного року, оскільки автовиробники мають прагнути до впровадження інновацій, а не покладатися на фіскальну політику, щоб стимулювати попит на автомобілі на альтернативних видах енергії.
Про це повідомляють Bloomberg джерела, знайомі з планами уряду.
Середній розмір субсидії при купівлі електромобіля може бути знижений більш ніж на третину в порівнянні з 2018 роком, кажуть поінформовані джерела, які побажали зберегти анонімність, позаяк ця інформація не є публічною.
Для виділення субсидії буде необхідно, щоб електромобіль мав запас ходу від одного заряду батареї не менше 200 км, що на 50 км більше, ніж потрібно для отримання субсидії зараз. Ці цифри можуть змінитися, бо питання все ще перебуває на стадії обговорення.
За даними міністерства промисловості і інформатизації КНР, уряд витратив торік 6,64 млрд юанів ($1 млрд) на стимулювання придбання споживачами «зелених» автомобілів. На додачу до субсидій федерального уряду китайські міста і провінції теж пропонують програми додаткового стимулювання для того, щоб електромобілі стали більш привабливими для покупців.
Уряд потроху скорочує субсидії, прагнучи, щоб виробники приділяли більше уваги технологічним удосконаленням для забезпечення довгострокового успіху автомобільної галузі.
В рамках нових нормативів, які набрали чинності 12 лютого 2018 року, Китай скоротив різною мірою субсидії для різних моделей електромобілів з пробігом менше 300 км. Водночас розмір субсидії для електромобілів з пробігом від одного заряду 400 км і більше був збільшений до 50 000 юанів ($7521).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас