Одеська область в 2018 р. очікує збільшення турпотоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська область в 2018 р. очікує збільшення турпотоку

Світ
473
Одеська область очікує за підсумками 2018 року збільшення туристичного потоку на 10,5%, повідомив губернатор Одеської області Максим Степанов.
“У 2017 році Одеську область відвідало 5,7 млн ​​туристів. Цього року ми очікуємо 6,3 млн туристів. Гостей нашого регіону приваблює не тільки відпочинок на узбережжі Чорного моря. Популярності набирають гастрономічний та екотуризм. Окремий напрямок, на який ми робимо ставку , – лікувально-оздоровчий туризм”, – пояснив М.Степанов.
За його даними, частка туристичного збору по Одеській області в 2017 році склала 26% загального збору по Україні, досягнувши 9,3 млн грн.
У структурі туризму в Одеській області переважає внутрішній туризм. За словами губернатора, найбільше туристів приїжджає з Києва і Львова, тоді як зовнішній туризм представлений гостями з Молдови, Румунії, Білорусі, Ізраїлю, Туреччини, Німеччини, Грузії та Філіппін.
“У літній сезон найпопулярнішими залишаються пляжні курорти. Зокрема, Кароліно-Бугаз, Затока, Грибівка, Куяльницький лиман. Середній термін перебування гостей в області – близько тижня. Втім, роблячи ставку на лікувально-оздоровчий туризм, ми хочемо зацікавити відпочиваючих на більш тривалий період”, – зазначив М.Степанов.
Він також повідомив, що Одеська ОДА працює над підвищенням статусу деяких туристичних об’єктів.
“У квітні 2018 року я звернувся до керівників фракцій Верховної Ради з проханням підтримати законопроект, розроблений Одеською ОДА. Він стосується надання Куяльнику статусу курорту державного значення. Такі зміни допоможуть зберегти і раціонально використовувати унікальні лікувальні ресурси водойми. Крім того, зросте інвестиційна привабливість цієї території. Також триває робота з підготовки заявки на включення Аккерманської фортеці в попередній список ЮНЕСКО. Це забезпечить додаткові гарантії збереження цього унікального культурного комплексу, а також контроль за станом об’єкта”, – пояснив губернатор Одеської області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас