Міжбанк: долар почав четвер зі зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: долар почав четвер зі зниження

Валюта
686
Вчора міжбанк по долару працював на умовах ТОМ через вихідний у США, і основна частина клієнтів перенесла свої операції на сьогодні. Бал правили спекулянти, які на малооб’ємному ринку активно розігрівали курс.
5 липня на торги вийдуть як перенесені з учорашнього дня заявки, так і операції клієнтів власне за сьогодні. За нашим прогнозом це збільшить статистику міжбанку – до 400-430 млн доларів при здійсненні до 540-610 угод.
Збільшить попит скупка валюти “дочками” іноземних компаній для репатріації дивідендів (період активних покупок якраз припадає на ці дні), чим намагатимуться скористатися спекулянти, граючи “на підвищення” ще зі вчорашніх торгів.
Але паралельно з цим на торги вийдуть і продавці-експортери. Їм треба закривати свої господарські операції початку місяця – виплати зарплати за червень, орендні платежі та розрахунки з контрагентами за сировину і матеріали. Це призведе до збільшення пропозиції на міжбанку і частково остудить запал охочих підняти курс.
Як і вчора – куди піде ринок, покаже вже хід торгів в перші 2 години сесії. Ми, як і раніше, зберігаємо свій прогноз на поступове заспокоєння курсу із загальним трендом на стабілізацію ситуації за рахунок роботи міжбанку вже в звичайному діловому ритмі з поставкою валюти на умовах ТОД (всі розрахунки по гривні і валюті проходять одним днем). Долар буде перебувати в межах коридору 26,35-26,50 гривень.
Нацбанк постарається не витрачати ЗВР і не буде виходити на торги. Тільки якщо спекулянти розігріють котирування понад 26,50 гривень – регулятор вийде з продажем долара, щоб знизити загострення пристрастей на міжбанку.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,430 / 26,450
євро – 30,780 / 30,801
російський рубль – 0,4176 / 0,4181
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала такі значення котирувань 1,1685 / 1,1686
Середньозважений курс за даними НБУ:
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас