Рада зробила крок до посилення покарання за п'яну їзду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила крок до посилення покарання за п'яну їзду

Казна та Політика
1397
Сьогодні на ранковому засіданні Верховної Ради України народні депутати підтримали в першому читанні за основу законопроект №7064 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання смертності на дорогах», – випливає з результатів голосування парламентаріїв у сесійній залі ВРУ.
Після розгляду та обговорення проекту рішення документ підтримали 240 карток нардепів при 226 необхідних.
Проект рішення був схвалений комітетом ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, який рекомендував парламенту схвалити його за основу.
Документ пропонує притягувати до кримінальної відповідальності винуватців ДТП з жертвами. Так, законопроект передбачає прирівняти винуватців ДТП зі смертельними наслідками до осіб, які вчинили умисні вбивства.
Також проект рішення передбачає введення високих штрафів для водіїв, які їздять в стані алкогольного сп’яніння з введенням механізму примусових заходів медичного характеру для осіб, які їздять за кермом «під мухою».
Водночас, як повідомлялося раніше, інший законопроект («Про посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху»), який був розроблений МВС, Нацполіцією і Мінінфраструктури, був направлений до Верховної Ради, проте досі так і не виносився для голосування в сесійний зал.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас