Заробітчани зробили для української економіки більше, ніж МВФ - експерт (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заробітчани зробили для української економіки більше, ніж МВФ - експерт (відео)

Казна та Політика
1777
Динаміка надходжень особистих переказів справила значний вплив на показники для української економіки за перше півріччя.
Про це в ефірі передачі”:https://www.youtube.com/watch?v=YqxjUUAwkWc «Фінансовий тиждень» розповів Анатолій Амелін, Директор економічних програм Українського інституту майбутнього.
“По суті, українські заробітчани, які виїхали на заробітки за кордон, станом на перший квартал перевели в Україну більш ніж 3 млрд доларів. На кінець року ми можемо вийти на суму понад 10 млрд доларів, які Україна отримає від наших громадян, які працюють за межами країни. Від МВФ ні копійки не отримали, але українські заробітчани зробили для зміцнення національної валюти і навіть для поповнення національних резервів більше, ніж Міжнародний валютний фонд”.
На питання, чи потрібна з такими надходженнями валюти від заробітчан нам співпраця з МВФ, Анатолій Амелін відповів, що для стабілізації золотовалютних резервів нам потрібна допомога, і для того, щоб ми успішно вийшли на зовнішні ринки позик, нам був би корисний позитивний досвід з Міжнародним Валютним фондом.
“Якщо ми отримаємо хоча б один транш, хоч 1 млрд доларів від МВФ, ставка за зовнішніми позиками, які буде робити Україна, буде нижчою, й ризики, іноземні інвестори оцінюватимуть нижче”, – резюмував експерт.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас