Курсовий тренд до кінця року не вийде за закладені в бюджеті 30,1 грн за дол. - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курсовий тренд до кінця року не вийде за закладені в бюджеті 30,1 грн за дол. - експерт

Валюта
1657
Курс національної валюти в українській відкритій економіці визначається співвідношенням пропозиції, що формується експортною виручкою і грошима трудових мігрантів, і попиту з боку імпортерів і нерезидентів.
Також важливими чинниками курсового впливу є перебіг співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, макроекономічні і політичні ризики.
Про це говорили банківські експерти в ході засідання Фінансового прес-клубу на тему: «Як працює валютний міжбанк».
Зі слів Олега Курінного, директор казначейства Банку Кредит Дніпро, український міжбанківський ринок сьогодні невеликий в обсягах – близько 200 млн доларів на день – і
високочутливий до впливу як зовнішніх, так і внутрішніх факторів.
“В результаті йому властива яскраво виражена сезонність, зумовлена активністю і ціновою кон’юнктурою сировинних та енергетичних ринків, графіками обслуговування зовнішніх позик, отримання траншів від міжнародних фінансових організацій, виплат ПДВ, погашення ОВДП, репатріації дивідендів. Факторами, що стабілізують ринок, є активна участь регулятора, який своєчасно згладжує ситуативні перекоси попиту і пропозиції, а також істотна пропозиція з боку готівкового ринку, що підживлюється грошима заробітчан», – говорить Курінний.
Експерт вважає, що курсовий тренд, за умови відсутності економічних та політичних шоків, до кінця року не вийде за закладені в бюджеті 30,1 грн за долар, а швидше буде знаходитися в більш сприятливому коридорі 27-28 грн/$.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас