Статбюро Польщі порахувало, скільки українці витрачають на покупки в їхній країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Статбюро Польщі порахувало, скільки українці витрачають на покупки в їхній країні

Особисті фінанси
1361
Українці піддалися загальноєвропейському тренду і кинулися в сусідню Польщу за покупками. За даними Центрального статистичного бюро Польщі, у першому кварталі 2018 року наші громадяни витратили в цій країні понад 11 млрд грн.
Третина з цієї суми припала на тих, хто перетинав кордон у рамках малого прикордонного руху (МРД).
А ось витрачати стали більше. У середньому кожен українець, який в’їжджає в рамках МРД, залишає в сусідній країні 695 злотих (близько 4,9 тис. грн.). Роком раніше чек був трохи скромніший – 676 злотих.
Втім, українці зовсім не найголовніший клієнт польської роздробу. На першому місці з величезним відривом розташувалися німці. 46% іноземців, які побували в перші 3 місяці цього року в Польщі, приїхали в країну з Німеччини. Вони ж найбільше витратили тут грошей.
Всього ж в I кварталі іноземці залишили в країні 9,5 млрд злотих ($2,55 млрд).
Найчастіше іноземці купують у Польщі будматеріали (24%), побутову техніку і електроніку (22,3%), а також запчастини на авто і мототехніку. А от на продукти харчування та напої витрачають близько 13,7%.
Втім, ці дані навряд чи можна приміряти на українців, оскільки усереднені дані сильно спотворюються домінуючими на роздрібному ринку Польщі громадянами Німеччини.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас