Порошенко зняв для Міноборони обмеження на закупівлю зброї за кордоном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко зняв для Міноборони обмеження на закупівлю зброї за кордоном

Казна та Політика
239
Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності для вітчизняних компаній оборонно-промислового комплексу.
Про це секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив під час брифінгу, повідомляє прес-служба РНБО.
За його словами, рішення РНБО передбачає лібералізацію зовнішньоекономічної діяльності для підприємств ОПК, “зокрема, дозвіл на експорт своєї продукції без посередництва державних спеціалізованих компаній всім виробникам військової техніки і зброї незалежно від форми власності”.
“Дозволено імпорт продукції військового призначення для власних потреб виробників військової техніки і зброї, а також імпорт для недержавних підприємств, що мають прямі дилерські угоди з закордонними виробниками озброєнь”, – повідомив Турчинов.
Він додав, що також рішенням РНБО зняті обмеження на прямі контракти вітчизняних міністерств силового блоку, зокрема, Міністерства оборони, закупівлю зброї і військової техніки за кордоном.
Також секретар РНБО повідомив, що для реалізації цього рішення РНБО доручив уряду внести зміни до відповідних нормативних актів Кабінету міністрів щодо спрощення процедур надання підприємствам різних форм власності повноваження на зазначені імпортно-експортні операції.
“Крім того, уряду доручено розробити і внести на розгляд Верховної Ради проекти змін до законів “Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання”, “Про зовнішньоекономічну діяльність”, “Про державне оборонне замовлення” та інших законодавчих актів України”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас