У "Нафтогазі" прокоментували високі премії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Нафтогазі" прокоментували високі премії

Фондовий ринок
3417
Юрій Вітренко прокоментував премії, які керівництво “Нафтогазу” отримало за перемогу над “Газпромом” в Стокгольмському арбітражі.
Про це заявив головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко на своїй сторінці в Facebook.
“Я показав у попередніх записках, що корумпована та брехлива система призвела до безповоротних втрат кожної української родини, які перевищили 61 тис. грн. тільки на контрактах з Газпромом”, – написав Вітренко на своїй сторінці.
“І що команда, яка зупинила цю порочну практику, пішла в міжнародний арбітраж і перемогла, зробила так, що тепер кожна українська родина не боргує Газпрому 7 тис грн за поставлений газ і 105 тис грн за газ, який навіть не був поставлений, але все одно мав бути оплачений за кабальним контрактом Тимошенко-Путін. Навпаки, зараз Газпром боргує кожній українській родині 4,4 тис грн”, – додав він.
За словами Вітренка, Газпром оскаржує рішення арбітражу, але факт залишається фактом: раніше за контрактом українська сторона мала заборгованість перед російською стороною, тепер за рішенням арбітражу заборгованість має російська сторона перед українською.
“Премія, яка використовується для того, щоб у суспільстві викликати злість, заздрість та ненависть, стосується останнього виграшу у Стокгольмі по транзитному контракту. Як я вже писав, у цьому арбітражі ми заробили більше 8 тис грн кожній українській родині”, – зазначає Вітренко.
“З цих 8 тис грн 3,8 тис вже фактично було стягнуто з Газпрому. За рахунок цих коштів Нафтогаз заплатив за газ для України. Так вирішив міжнародний арбітраж, який провів відповідний залік зустрічних вимог. Іншими словами, ці кошти були стягнуті не грошима, а газом”, – додає він.
Як зазначає комерційний директор, якщо порівняти премію, яка вже була виплачена, то це 38 грн команді, яка принесла позитивний фінансовий результат, вже фактично отриманий у вигляді газу, у розмірі 3 800 грн. у перерахунку для кожної української родини.
“38 грн порівняно з 3800 грн, це забагато?” – запитує він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас