Трамп пригрозив Китаю запровадити мита ще на $200 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп пригрозив Китаю запровадити мита ще на $200 млрд

Світ
763
Президент США Дональд Трамп доручив у понеділок підготувати список китайських товарів на суму $200 млрд для подальшого введення додаткових мит у розмірі 10%. Про це йдеться в поширеній Білим домом заяві глави держави.
«Сьогодні я доручив представнику США на торгових переговорах [Роберту Лайтхайзеру] визначити китайські товари на суму в $200 млрд для [введення] додаткових мит у розмірі 10%», — сказано в документі.
Президент підкреслив, що тарифи щодо цих товарів будуть введені «після завершення правового процесу» і в разі, якщо «Китай відмовиться міняти свій підхід [до торгівлі], а також продовжить наполягати на введенні додаткових мит, про які він нещодавно оголосив».
За словами Трампа, якщо Китай «знову підвищить свої мита», США «введуть додаткові мита на інші товари вартістю $200 млрд.
Через кілька годин після погроз, що прозвучали, Пекін знову пообіцяв відповісти дзеркально.
«Якщо США зійдуть з глузду і опублікують такий список, Китаю доведеться вжити комплексних кількісних та якісних заходів і завдати рішучий удар у відповідь», — цитує заяву китайського міністерства агентство Bloomberg.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас