Що буде з українським ринком праці, коли повернуться заробітчани - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з українським ринком праці, коли повернуться заробітчани - думка експерта

Казна та Політика
5482
Трудова міграція не створює істотних загроз для ринку праці України. Водночас загрозою для нього може стати повернення всіх заробітчан.
“Трудова міграція має як позитивні, так і негативні аспекти. Для ринку праці немає істотних загроз. Більше того, якщо якимось чином повернути людей, то це буде загрозою. Адже безробіття швидко зросте”, – заявив завідувач сектору міграційних досліджень Інституту демографії та соціальних досліджень Олексій Позняк, пише “Деловая столица”.
За його словами, з 1990-х з України мігрували люди середнього рівня. Серед них переважали висококваліфіковані спеціалісти. Тому за окремими спеціальностями і галузями людей не вистачає.
“Зараз цих спеціалістів українська економіка зможе задіяти частково. Крім того, в Україні їм платитимуть менше, ніж за кордоном. Адже після девальвації 2014 року заробітна плата за кордоном стала ще привабливішою”, – наголосив експерт.
Він додав, що немає підстав говорити про те, що Україна гине через трудову міграцію. Дійсно, є нестача за окремими спеціальностями. Це стимул для тих, хто лишився, освоїти цю спеціальність. Можливо, роботодавці самі готуватимуть людей.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас