Кожен сьомий житель Землі живе за кошти грошових переказів від родичів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен сьомий житель Землі живе за кошти грошових переказів від родичів

Особисті фінанси
1143
На сьогодні 800 мільйонів людей у світі живуть коштом грошових переказів від родичів, які працюють в інших країнах. Так, сімейні грошові перекази підтримують кожного сьомого жителя Землі.
Про це свідчать дані ООН.
«480 мільйонів доларів, які 200 мільйонів трудових мігрантів вислали своїм близьким у 2017 році, пішли у країни, що розвиваються. Це вдвічі більше, ніж у 2007 році, і втричі більше, ніж загальна сума зовнішньої фінансової допомоги, виділеної цим країнам на розвиток з різних джерел», — йдеться в повідомленні.
В середньому більшість працівників-мігрантів посилають додому по 200-300 доларів кілька разів на рік. На їхній батьківщині ці суми найчастіше складають до 60 відсотків сімейного доходу і є основним засобом існування для мільйонів сімей.
У періоди криз суми переказів зростають у зв’язку з необхідністю відшкодувати збитки від втрати врожаю, худоби та інших непередбачених складнощів з веденням господарства.
Близько 75% висилаються грошей витрачаються на їжу і медикаменти, а також оплату навчання дітей і проживання. Решта 25% перетворюють у накопичення або вкладають у власну справу.
«Одержувачі приблизно половини висланих коштів проживають у сільській місцевості, де сьогодні зосереджено 75% найбідніших жителів планети», — йдеться в повідомленні.
Загалом на сьогодні у світі налічують близько 250 мільйонів міжнародних мігрантів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас