Ford розробила "розумну" куртку для велосипедистів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford розробила "розумну" куртку для велосипедистів (відео)

Технології&Авто
1040
У компанії Ford анонсували нову розробку підрозділу Smart Mobility – “розумну” куртку, яка має підвищити безпеку велосипедистів на міських дорогах.
Інженери Ford запевняють, що прагнуть створити гармонійну інтеграцію між усіма “користувачами доріг”.
Концептуальна куртка отримала затискачі для підсвічування, щоб вказати, куди саме повертає велосипедист, при сповільненні велосипеда в куртці спрацьовують стоп-сигнали.
Також новинка має функції звуку і вібрації, які дозволяють велосипедистам приймати дзвінки, отримувати повідомлення, не прибираючи руки з керма.
Куртка може підключатися по бездротовому зв’язку до смартфона – це дозволяє використовувати спеціальний навігаційний додаток, не використовуючи екран. Початок прокладання маршруту забезпечується за допомогою вібромоторів у рукавах і голосові підказки.
“Додаток Ford буде направляти вас за маршрутами, які уникають жвавих доріг та переходів”, – запевнили розробники куртки.
У компанії підкреслили, що куртка була розроблена “запальною командою” велосипедистів, які випробували її в своєму щоденному циклі, коли добиралися до офісів Ford Smart Mobility Innovation в Лондоні.
Главою розробки став Том Томпсон, керівник проекту Ford Smart Mobility.
Концепція куртки була розроблена спільно з фахівцями з велоспорту Lumo і фахівцями з програмного забезпечення мобільності.
На даний момент весь проект залишається в статусі прототипу, але Ford зараз перебуває в процесі захисту патенту на куртку нового типу.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас