У Києві заборонять продавати алкоголь вночі - тепер законно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві заборонять продавати алкоголь вночі - тепер законно

Казна та Політика
1794
Столична влада знову готуються заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у Києві з 23:00 до 10:00, і погрожує штрафувати порушників нових порядків. Відповідний проект рішення 14 червня 2018 року подав до Київради мер Віталій Кличко. А текст документа опублікував на своїй сторінці нардеп Дмитро Білоцерківець.
Він зазначає, що рішення, на відміну від попередніх, буде носити не рекомендаційний характер. Оскільки засноване на «муніципальному сухому законі», який набрав чинності 24 квітня. Останній наділив міськради по всій Україні на свій розсуд встановлювати графік торгівлі спиртним.
Простіше кажучи, оскаржити в суді прийдешнє рішення Київради вже не вдасться, а в тому, що парламент підтримає пропозицію мера Києва, немає ніяких сумнівів. Хоча раніше супермаркети легко відбивали заборони чиновників.
Тепер цей фокус не вдасться. Тому незабаром купити пляшку пива після 11 вечора не вийде ні в супермаркеті, ні в кіоску, ні на заправці – заборона буде діяти для всіх суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на таку торгівлю. А винятки зроблять тільки для кафе, барів і ресторанів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас