Гройсман про аудит АМКУ: Він має бути суворим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман про аудит АМКУ: Він має бути суворим

Казна та Політика
280
Кабмін наполягає на проведенні масштабної і прозорої перевірки діяльності Антимонопольного комітету України (АМКУ), особливо випадків перешкоджання і блокування державних закупівель за рішенням відомства, – заявив сьогодні глава уряду Володимир Гройсман під час зустрічі з головою Державної аудиторської служби України Лідією Гавриловою.
«Уряд прийняв рішення здійснити перевірку Антимонопольного комітету на предмет надзвичайно чутливого питання, про яке я чую з усіх куточків нашої країни. Недосконалість або можливість недобросовісно виконувати закон в деяких випадках використовується АМКУ для того, щоб робити державні закупівлі неможливими або блокувати їх по всій країні», – цитує голову КМУ його прес-служба.
За його словами, це призводить до неефективності використання бюджетних коштів, до порушення правил конкуренції, штучного стримування проведення робіт по всій країні і т.д.
«Хотів, щоб цей аудит був прозорим, ефективним, жорстким. Для того, щоб ми чітко розібралися, яка ситуація в Антимонопольному комітеті, хто гальмує процеси, хто сприяє неефективній роботі. І далі треба буде підготувати звіт – з прізвищами, результатами – і повідомити українцям. Публічність додає відповідальності», – сказав прем’єр-міністр.
Також він підкреслив, що цього звіту очікують всі. «Я постійно отримую численні скарги», – пояснив Гройсман.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас