Верховний суд розповів, як відсудити невиплачену пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд розповів, як відсудити невиплачену пенсію

Особисті фінанси
979
Верховний суд України вирішив, що у разі порушення органом, уповноваженим нараховувати та виплачувати пенсії (Пенсійний фонд України), законодавства про пенсійне забезпечення, позов постраждалою особою може бути подано без обмеження 6 місяцями.
До такого рішення Верховний суд дійшов після розгляду справи тимчасово переміщеної особи, якій ПФУ припинив виплачувати пенсію з 1 березня 2016 року. Переселенець подав позов, йдеться в повідомленні прес-служби ВСУ, в якому відповідачем фігурувало об’єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.
Суди першої інстанції і апеляційний суд ухвалили рішення на користь позивача частково. Вони ухвалили рішення відновити виплати з 8 березня 2017 року. 12 місяців, які минули з моменту припинення виплат до рішення суду, залишили без уваги, оскільки, на їхню думку, позивач не пред’являв претензії до Пенсійного фонду до вересня 2017 року і пропустив шестимісячний термін подання скарги.
Верховний суд врахував, що пенсія є єдиним джерелом існування, прибутком і власністю пенсіонера. Виплати не були отримані з вини Пенсійного фонду. Тому всі пенсії повинні бути виплачені без обмежень шістьма місяцями і з нарахуванням компенсації втрати частини доходів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас