Argo Blockchain може стати 1-ю криптомайнінговою компанією з оцінкою близько $53,5 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Argo Blockchain може стати 1-ю криптомайнінговою компанією з оцінкою близько $53,5 млн

Фондовий ринок
251
Стартап Argo Blockhain Plc, який в понеділок подав заявку на проведення первинного розміщення акцій на Лондонській фондовій біржі (LSE), може стати першою криптомайнінговою компанією, зареєстрованою на одній з найбільших бірж світу.
Як сказано в повідомленні компанії, вона розраховує на капіталізацію близько 40 млн фунтів стерлінгів ($53,5 млн) за підсумками IPO. В ході IPO Argo Blockchain планує залучити близько $20 млн.
Від початку сервіс охоплює чотири криптовалюти: Bitcoin Gold, Ethereum, Ethereum Classic і Zcash, сукупна капіталізація яких на 8 червня перевищувала $63 млрд. Однак засновники компанії Джонатан Біксбі і Майк Едвардс планують розширювати цей список.
Вартість доступу до майнінгових ферм через сайт або мобільний додаток компанії – $25 на місяць.
“Понад 90% криптомайнінгу зараз припадає на елітних учасників галузі через величезні технічні складнощі. Неймовірно дорого купувати і відразу ж фінансувати обладнання, яке необхідно для цього, – заявив Дж.Біксбі в інтерв’ю Financial Times. – Ми хочемо стати Amazon Web Services від криптомайнінгу.
Amazon Web Services – підрозділ “хмарних” послуг Amazon, популяризувати хмарні сервіси.
Букраннером і корпоративним брокером IPO є Mirabaud Securities.
Управління Великобританії з лістингу вже дало дозвіл на проведення IPO.
Зараз в Argo Blockchain працює 20 осіб, у компанії є ЦОД в Квебеку, також планується створення дата-центрів в Ісландії і Китаї – у всіх цих країнах доступна недорога електроенергія, а прохолодний клімат допомагає заощадити на охолодженні серверів.

Довідка Finance.ua:

  • Компанія Argo Blockhain заснована в 2017 році в Канаді.
  • Вона пропонує за передплатою сервіси, покликані полегшити процес майнінгу криптовалюта (MaaS або “майнінг як сервіс”).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас