Вчені отримали стакан прісної води з пустельного повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені отримали стакан прісної води з пустельного повітря

Технології&Авто
2311
Дослідники з університету Берклі навчилися отримувати вологу з сухого пустельного повітря, і перевірили роботу свого пристрою в пустелі. Вони заявляють, що їхня технологія вже зацікавила комерційні корпорації
Рік тому група вчених представила публіці прилад, який, за їхніми заявами, був здатний відбирати пари води з повітря. Для цього потрібно лише тепло і світло Сонця. Випари накопичувалися всередині пористого матеріалу, який дослідники назвали «метал-органічний каркас». Приблизно такі ж матеріали використовуються, наприклад, для очищення повітря і прискорення хімічних реакцій.
Як довели тоді вчені, подібні конструкції, зібрані з підручних засобів – молекул засобу для видалення накипу і атомів цирконію, можуть активно поглинати пари води. Саме за таким принципом вчені розробили і свій пристрій.
Перші тести приладу, які пройшли в пустелях Арізони, завершилися успішно – за оцінками його творців, пристрій може отримувати 250 грамів води з повітря щодня. Однак масове користування могло затриматися через високу вартість матеріалу.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас