"Нафтогаз": суд заарештував голландські активи "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": суд заарештував голландські активи "Газпрому" за рішенням Стокгольмського арбітражу

Фондовий ринок
830
НАК “Нафтогаз України” минулого тижня направила клопотання про арешт часток ПАТ “Газпром” в його голландських дочірніх компаніях і заборгованість цих дочірніх компаній “Газпрому”, повідомляє українська сторона.
Клопотання було подано для забезпечення права “Нафтогазу” на отримання $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, прийнятого в лютому 2018 року.
“Голландський суд задовольнив ці клопотання, але шість із семи дочірніх компаній “Газпрому” в Голландії відмовилися співпрацювати з судовими виконавцями. Однак все це ніяк не вплине на арешт”, – інформує НАК.
“Нафтогаз” нагадує, що також ініціював арешт активів в інших юрисдикціях, включаючи частки “Газпрому” в його дочірніх компаніях Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG.
“Швейцарський суд задовольнив клопотання “Нафтогазу”, судові виконавці проводять дії, щоб заморозити ці та інші активи”, – пише українська компанія.
“Апеляція “Газпрому” проти рішень Стокгольмського арбітражу не означає автоматичної відстрочки зобов’язання російської компанії негайно розрахуватися і не впливає на процес стягнення. Підтвердженням тому стали швидкі рішення європейських судів різних юрисдикцій, прийняті минулого тижня”, – наполягають у Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас