Кіпр закриє рахунки всіх офшорних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпр закриє рахунки всіх офшорних компаній

Світ
2047
Кілька кіпрських банків 1 червня отримали офіційний циркуляр Центрального банку Кіпру, що наказує закрити рахунки офшорних компаній, тобто компаній, заснованих в офшорних низькоподаткових юрисдикціях, таких як Сейшели, Беліз або Британські Віргінські острови.
Про це повідомляє російське РБК.
Як повідомляється, документом встановлено вимогу до банків почати закриття рахунків вже в понеділок, 4 червня, проте поки що ця інформація офіційно не підтверджена і не спростована ЦБ Кіпру.
Згідно з приписом кіпрського банківського регулятора, тепер для відкриття рахунків у банках Кіпру потрібно буде дотримуватися нових вимог, які будуть поширюватися і на кіпрські компанії, і на іноземні компанії, і на фізичних осіб. Ці вимоги наводить фінансовий Telegram-канал Fun&Profit: так, для кіпрських компаній рахунки відкриваються при наданні повного комплекту інформації про клієнта (правила Know Your Customer) щодо кінцевого бенефіціарного власника, включаючи обґрунтування джерела доходів і добробуту.
Банк має право вимагати паспортні копії, податковий номер, банківські та професійні рекомендаційні листи, виписки з ПДФО, з рахунків в інших банках, а також посилання на публічні джерела щодо діяльності та біографії.
Банки будуть відкривати рахунки переважно компаніям з реально діючими на Кіпрі офісами.
Що стосується іноземних компаній, то кіпрські банки будуть відкривати для них рахунки тільки за умови одночасного виконання наступних критеріїв: компанія повинна вести бухгалтерську звітність і надавати її банку, вона повинна мати активи, такі як інвестиції в акції або інші цінні папери (при цьому угоди на надання послуг або дебіторська заборгованість не є активами), і компанія повинна бути афільована з кіпрською компанією, у якої є рахунки в даному банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас