У Пекіні розробляють найбільший цивільний безпілотник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пекіні розробляють найбільший цивільний безпілотник

Технології&Авто
261
Інженери Пекінського університету авіації та космонавтики розробляють безпілотний літальний апарат, який зможе літати на 1500 кілометрів, перевозячи тонну вантажу.
Новинка стане найбільшим цивільним безпілотником в світі, пише Daily Star.
За словами інженерів компанії, безпілотник, який до цих пір не отримав назви, буде настільки великим, що зможе легко перевозити дев’ять пасажирів. Розмах крил складе 19,6 метрів, швидкість польоту досягне 360 кілометрів на годину.
Повітряне судно буде оснащуватися двома двигунами і отримає 16 кубічних метрів вантажного простору. У 2020 році судно повинно приступити до випробувальних польотів.
“Масове виробництво почнеться, якщо випробувальні рейси будуть успішними, і очікується, що мережа доставки на базі безпілотних літальних апаратів сформується приблизно в 2025 році. Ми орієнтуємося на підприємства експрес-доставки в якості основних користувачів нашого безпілотного літального апарату, тому що вони, за прогнозами, є найбільшими користувачами комерційних безпілотників”, – сказав Чжан Шуо, головний дизайнер технологічної компанії Beihang, яка бере участь в розробці дрона.
Очікується, що незабаром компанія підпише угоду про стратегічне партнерство з логістичною компанією Cainiao, яка контролюється китайським гігантом роздрібної торгівлі Alibaba Group, для спільної розробки та продажу вантажних безпілотних літальних апаратів.

Довідка Finance.ua:

  • Зараз найбільшим в світі безпілотним літальним апаратом є Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk.
  • Цей військовий літак-розвідник має довжину 14,5 метрів та розмахом крила 39,9 метрів.
  • Максимальна злітна вага близько 15 тонн.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас