Дослідники почали навчати дронів у віртуальній реальності, щоб уникнути зіткнень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники почали навчати дронів у віртуальній реальності, щоб уникнути зіткнень

Технології&Авто
121
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили технологію, яка дозволяє їм навчати швидких дронів у віртуальній реальності. Система під назвою Flight Goggles знижує кількість зіткнень безпілотників з сторонніми предметами.
Flight Goggles дозволяє автономним дронам бачити і навчатися у віртуальній реальності, насправді перебуваючи в порожньому фізичному просторі. Система відстежує рухи безпілотника, з частотою 90 кадрів/с показує фотореалістичне зображення його розташування і швидко передає картинку на процесор дрона. Дослідник Сертак Караман (Sertac Karaman) розповів MIT News, що “дрон буде літати по порожній кімнаті і “уявляти” зовсім інше оточення, навчаючись в ньому”.
Тести довели корисність винаходу. За 10 польотів, рухаючись зі швидкістю 8 км/год, безпілотник успішно пролетів крізь віртуальне вікно 361 раз, а «врізався» лише три рази — без будь-якої шкоди. Під час реальних тестів, які складалися з восьми польотів, дрон зміг подолати реальне вікно 119 разів. Всього шість разів він врізався або вимагав людського втручання.
«Якщо ви хочете швидко зробити високопродуктивні обчислення, навіть незначні зміни в оточенні призведуть до падіння дрона, — заявив Караман. — Ви не можете проводити навчання в такому оточенні. Якщо ви хочете розширити межі того, наскільки швидко ви можете робити обчислення, то вам потрібна якась подоба віртуального оточення».
Система Flight Goggles спочатку призначена тільки для повітряних апаратів, але в майбутньому може стати в нагоді і в галузі навчання самокерованих автомобілів. Використовуючи технології захоплення руху і віртуальної реальності, можна було б розміщувати на маршрутах машин людей, що рухаються, і предмети. Це дозволило б уникнути безлічі нещасних випадків.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас