При народженні дитини видаватимуть спеціальний бебі-бокс від держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При народженні дитини видаватимуть спеціальний бебі-бокс від держави

Особисті фінанси
3536
Українським сім’ям, в яких народжується дитина, з 1 вересня 2018 року видаватимуть бебі-бокси – набори базових речей для новонароджених.
Про це під час засідання уряду в середу, 30 травня, повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“Ми запланували запровадження нової традиції, яку ми вводимо з 1 вересня. Тепер кожна сім’я, в якій народився малюк, буде отримувати від держави спеціальний бебі-бокс. Він зібраний з любов’ю, щоб на перших етапах життя у мами і у дитини було все необхідне, щоб доглядати за дитиною”, – розповів голова уряду.
Гройсман зазначив, що це буде досить якісний бокс з якісними продуктами. При цьому традиція дарувати такі бокси існує в багатьох європейських країнах, і її тепер хочуть запровадити в Україні.
Цей крок має сприяти зростанню народжуваності в країні.
Ще одним пунктом сприяння молодим сім’ям буде виплата дотацій для молодих сімей, в яких мами змушені рано вийти на роботу. Зокрема, в Держбюджеті на 2019 рік закладуть кошти на такі дотації.
“Ми вводимо таке поняття, як муніципальні няні, це буде працювати вже з 1 січня. Ми будемо вам компенсувати приблизно 1,5 тис. гривень заробітної плати щомісяця, щоб кожна дитина була доглянута”, – додав Гройсман.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас