Відкрито нове родовище газу в Харківській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкрито нове родовище газу в Харківській області

Енергетика
2481
АТ «Укргазвидобування» отримало промисловий приплив газу з розвідувальної свердловини дебітом 249 тис. м3/добу та відкрило нове родовище у Харківській області.
Про це йдеться на сайті “Укргазвидобування”.
На етапі геологічного вивчення запаси газу відкритого родовища складають щонайменше 300 млн куб. м, а перспективні ресурси, оцінені УкрНДігазом, становлять понад 1 500 млн куб м.
«Розробка нових родовищ – це трудомісткий процес, який вимагає консолідації наукових, інженерних і значних фінансових зусиль. Отримання спецдозволів не гарантує 100%-го початку економічно доцільної експлуатації родовища. Тим більше, цей процес розтягнуто у часі. Тому компанія постійно наголошує на проблемі щодо затримок у видачі нових спецдозволів, яку вже тривалий час не вирішують», – зазначив директор з питань геології Мирон Фірман.
Для Укргазвидобування питання створення нової ресурсної бази є критичним, і саме від його вирішення залежить виконання цілей Стратегії «20/20». Так, через понад 60 відмов щодо погодження спецдозволів лише Полтавською облрадою протягом 2-х років Україна недоотримає 1 млрд м3 газу у 2018 році.

Довідка Finance.ua

  • ПАТ «Укргазвидобування» – вертикально-інтегрована компанія з замкнутим циклом виробництва: займається пошуком та розвідкою родовищ нафти і газу, їх розробкою, а також видобутком, транспортуванням, переробкою вуглеводневої сировини та реалізацією нафтопродуктів.
  • Період від видачі ліцензій до промислової розробки родовищ становить зазвичай 2-4 роки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас